Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2007

Έκανα τα έξι πέντε...

Το έβλεπα στα άλλα blogs αλλά δεν περίμενα να μου συμβεί.Το γάντι καλέ.. .
Ποιός θα το πετούσε σε μένα; Εδώ οι επισκέπτες μου μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αλλά να που το μεθυσμενάκι και η καλή μάγισσα πέρασαν κι από δω και άφησε η μια το χρωματιστό και η άλλη το μεταξωτό γαντάκι της.
Τι να κάνω κι εγώ; Τα σήκωσα. Να μην σπάσει η αλυσίδα. Κι ας μη τα διαβάσει κανείς τα 5 δικά μου. Εξ άλλου στην τύχη τα διάλεξα από 100 που μου έρχονταν στο μυαλό με αλλεπάλληλες ριπές. Βλέπεις τώρα πια ξέρω πολλά για τον εαυτό μου που δεν νομίζω όμως ότι είναι και ενδιαφέροντα εδώ που τα λέμε.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1.Κλαίω και γελάω με το παραμικρό. Πολλές φορές ταυτόχρονα.(Το πρώτο οξύνεται όσο περνούν τα χρόνια , το δεύτερο αμβλύνεται).

2.Έχω περάσει το 90%-95% της μέχρι τώρα ζωής μου πεινώντας (ατελέσφορες δίαιτες) και το 10%-5% κραιπαλιάζοντας.

3.Απ’ αγαπώ καλά αγαπώ και δεν έτυχε να μισήσω μόνο να σιχαθώ ή να απορρίψω*.

4.Καμαρώνω γιατί κατόρθωσα να αναστείλω το «καπνίζειν» για 20 χρόνια.(Θα το ξαναρχίσω στα 65 μου).Με τον καφέ δεν τα κατάφερα.

5.Είμαι τρελή κι αδέσποτη κι απρόβλεπτη και κυκλοθυμική. Οι ξένοι δεν το καταλαβαίνουν αμέσως. Οι φίλοι και οι δικοί μου το έχουν αποδεχτεί.(Μπορεί απλώς να το ανέχονται).

Οι πάσες τώρα. Θα πετάξω το γάντι στους : μαγείρισσα-ζωγράφο , sigmataf, σοκολατάκι, πεφταστέρι, και Άσπα. Στους τρεις πρώτους γιατί είναι από τους λίγους επισκέπτες μου και στην Άσπα και το Πεφταστέρι γιατί είναι από τους πιο καλούς ανθρώπους που γνώρισα στο διαδίκτυο.

*Παράφραση της μαντινάδας:
Απ’ αγαπώ καλά αγαπώ
μα αν τύχει και μισήσω
χάμαι (=κάτω στο χώμα) να δω να σέρνεται
βαστώ να μη δακρύσω

Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2007

Άγριοι αριθμοί

"Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλους τομείς της σκέψης, όπου η γνώση έχει μιά τάση να αυξάνει σταδιακά, στα μαθηματικά, η μετάβαση από την άγνοια στην κατανόηση είναι στιγμιαία και απόλυτη.Ή το καταλαβαίνεις ή όχι.Αν όμως το καταλαβαίνεις, τότε το τοπίο εμφανίζεται μπροστά σου με απόλυτη ευκρίνεια και η ομορφιά του είναι τόσο έντονη που αισθάνεσαι ότι έχεις φτερά και μπορείς να πετάξεις.
Αυτό κάνει τα μαθηματικά τόσο εθιστικά.Δεν θα ένοιωθα την παραμικρή έκπληξη αν αποδεικνυόταν ότι υπάρχει μια βιοχημική αιτία γι αυτές τις αναλαμπές κατανόησης, κάποια ουσία που ο εγκέφαλος διοχετεύει προς το νευρικό σύστημα κάθε φορά που αυτές λαμβάνουν χώρα."


ΟΙ ΑΓΡΙΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Φίλιμπερτ Σογκτ

Μεταφ. Τ.Μιχαηλίδης


Όποιος έχει κατορθώσει να λύσει έστω και μία άσκηση που τον δυσκόλεψε κατ' αρχήν, νομίζω ότι κατανοεί το παραπάνω απόσπασμα.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2007

Overdose


"Το πολύ κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς" λέει η παροιμιά ....
Νισάφι πια με δύο -τουλάχιστον- "μόδες" των τελευταίων χρόνων.

Βαρέθηκα να ακούω πρωί μεσημέρι βράδυ σε τηλεοπτικά πάρτυ πρωινά και βραδυνά όλης της Ελλάδας, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της Ελλάδας, σε κάθε μέσο μεταφοράς από ταξί ως αστικό και υπεραστικό λεωφορείο όλης της Ελλάδας, κακοεκτελεσμένη Κρητική μουσική και δήθεν κρητική μουσική και κάτι ανόητα δ Υ στιχα που θέλουν να λέγονται μαντινάδες ...

Κάθε παληκαράκι που έμαθε να γρατζουνά τη λύρα είναι "πρώτο τραπέζι πίστα" στα μέσα ενημέρωσης και μεταφοράς.
Δεν λέω... καλό να έχουμε πέραση αλλά μη μας βαρεθούνε κι οι σκύλοι...

Τ' άλλο πάλι που παραέγινε; Το κακό με τις συνταγές και τους μαγείρους και τους "σεφ" τρομάρα μας.Όποιο έντυπο και να πιάσεις από περιοδικό ως εφημερίδα ,τσουπ! θα σούχει κι ένα φυλλαδιάκι με συνταγές από το Περού ως το Ιράν κι από τη θειά Τασώ ως τον σεφ του Grand....X...Hotel.

Στα καλύτερα σημεία των βιβλιοπωλείων δεσπόζουν συνταγές γνωστών και αγνώστων!Και μάλιστα σε πιο τσουχτερές τιμές από τα καλύτερα λογοτεχνικά και φιλοσοφικά βιβλία!Και δεν εννοώ τα βιβλία των ειδικών που τους σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα την τέχνη τους.
Στην τηλεόραση δε; Από το πρωί ως το βράδυ μαγειρεύουν όλοι.Κάθε τηλεοπτική εκπομπή που σέβεται τον εαυτό της παρουσιάζει κι ένα μάγειρα επαγγελματία ή ερασιτέχνη.Χωρίς να λογαριάσουμε πόσες έχουν αποκλειστικό περιεχόμενο τη μαγειρική.Κάνεις ζάπινγκ και γράφεις τα υλικά 10 συνταγών και την εκτέλεση 5 και παρακαλάς να έχεις πετύχει τη σωστή αντιστοιχία των παραπάνω και να μη ψιλοκόψεις κρεμμυδάκι στο τιραμισού ....

Α! κι εδώ η Κρητική Κουζίνα έχει την τιμητική της! Σε δύο εκπομπές της Αννούλας στη ΝΕΤ που έτυχε να δω ,η βραβευθείσα μαγείρισσα ήτο υπερήφανη Κρητικοπούλα!

Εκείνο που θα συμβεί τελικά είναι κοντά στα ξερά να καούνε κι αρκετά χλωρά- και στις δύο περιπτώσεις μου φαίνεται.

Ήδη αλλάζω κανάλι και σταθμό όταν ακούω κάτι άλλο εκτός από τους κλασσικούς μας λυράρηδες ,και αύριο σκοπεύω να ξεσκαρτάρω λίγο τα συρτάρια από περιοδικάκια με συνταγές της δεκάρας.Και δεν είμαι η μόνη απ' ότι ξέρω...






Παρασκευή, Φεβρουαρίου 02, 2007

Μοναξιά....

Μου λείπουν .Μερικές φορές αφόρητα.
Πότε πέρασαν τα χρόνια!Πότε μεγάλωσαν...
Τελικά η δουλειά είναι μια κάποια λύση.Κι ό ήλιος είναι φάρμακο.
Αύριο που δεν δουλεύω και που προμηνύεται βροχή, πως θα περάσει η μέρα;