Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2006

Ζήλειες


Λοιπόν δεν έχω ζηλέψει και πολλά πράγματα στη ζωή μου.Ολιγαρκής;Όχι ακριβώς.Αλλά όταν θέλω κάποια πράγματα δεν είναι επειδή τα έχουν οι άλλοι.
Αυτό όμως που ξυπνά μέσα μου το ζώο (της ζήλειας καλέ) είναι το χάρισμα που έχουν μερικοί να τρώνε και να μην παχαίνουν.ΠΡΟΣΟΧΗ!
Όχι να είναι αδύνατοι.Να τρώνε και να μην παχαίνουν.Γιατί άμα είναι η λυγεράδα σου να κρύβει την πείνα του λύκου να την χαίρεσαι! Τέτοια μπορώ-λέμε τώρα- να έχω κι εγώ.΄

Εδώ σε θέλω να μην αφήνεις λιχουδιά για λιχουδιά, αλμυρή ή γλυκειά σε λογικές ποσότητες και όχι σε μερίδες πουλιού και παρόλα αυτά ο μεταβολισμός σου να δουλεύει κι όταν κοιμάσαι σαν να έκανες διάδρομο σε μεγάλη ταχύτητα....και η ζυγαριά σου να έχει κολλήσει στην ίδια ένδειξη.

Τώρα και η δική μου η ζυγαριά στην ίδια έχει κολλήσει αλλά δεν είναι αυτή που θέλω.
Πως λέμε ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόνταν;Ε έτσι κάνω εγώ σε κλίμακα εβδομάδας.Όλη τη βδομάδα τα πέντε γευματάκια μου, τα δύο κουταλάκια λάδι στο φαγητό μου, τα στεγνά μου ,τα βραστά μου.ΚΥΡΙΑ.

Κι έρχεται η Κυριακή.Θες το "σύνδρομο της άδειας φωλιάς" , θες που δεν με πνίγουν πιά όπως παλιά οι δουλειές ,θες γιατί όλο και κάποιος θα τύχει για να φτάξω κάτι ιδιαίτερο, θα τη χαλάσω τη ριμάδα τη δίαιτα.
Να χθες έφτιαξα το κέικ φρούτων του Αθήναιου.Έ, να μην το έχουμε τα Χριστούγεννα που θα κατέβουν τα παιδιά;Τους άρεσε πέρυσι.Έκανα διπλή δόση και δεν χώρεσε στην φόρμα το μίγμα.Γέμισα και 2 μικρά φορμάκια, τα οποία μπήκαν στο μυαλό μου μόλις βγήκαν από το φούρνο και τελικά δεν την γλύτωσαν και δεν την γλύτωσα...

Και η ζυγαριά στην ένδειξη της προηγούμενης Δευτέρας πάλι.Για μια μέρα θα μου πεις;Για μια μέρα θα σου πω.Έτσι είναι.
Μετά να μην τους ζηλεύω τους εν λόγω τύπους;Μωρέ όχι τους ζηλεύω- τους μισώ κάθε Δευτέρα πρωί.
Τι ώρα γεννιούνται τέτοιοι άνθρωποι;Σε ποιό μαγικό φίλτρο τους έριξε η μάνα τους;
Πάντως αυτή τη βδομάδα λέω να ανεβώ στη ζυγαριά μου το Σάββατο.Την Κυριακή λέω να φτιάξω το christollen που μου έστειλε η Νέλλη στο hungry for hungry :-) :-):-)

5 σχόλια:

nyctolouloudo είπε...

κοίτα,
η ποιότητα των σημερινών πραγμάτων και ρούχων είναι χάλιαα σου λέω.
αγοράζεις ένα συνολάκι των xxx ευρω και είναι μιά χαρά!
το φοράς, το παίρνεις και φεύγεις. στο δρόμο περνάς από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου αυτό με τους υπέροχους λουκουμάδες, τρως μία μερίδα με μπόλικα καρύδια και μέλι,πίνεις καπάκι το καφεδάκι σου με 3-4 κουταλίτσες ζάχαρη, παίρνεις και μερικές μερίδες φρεσκοβγαλμένο γακτομπούρικο για το σπίτι. και όχι ό,τι πας με το αυτοκίνητο ή με το μετρό, με τα ποδαράκια σου πας. δηλ και η γυμναστικούλα στο προγραμμα μέσα είναι!
όλα πάνε μιά χαρά, στα κέφια σου είσαι, στις ομορφιές σου και ξαφνικά πιάνει μία βροχούλα χειμωνιάτικη, στον δρόμο περνάει ένα αυτοκίνητο πάνω από μία λακούβα με νερό και κάνει εσένα και το καινούργιο συνολάκι ...παπάκι!
κατεβάζεις όλα τα καντήλια του οδηγού, τρέχεις στο σπίτι σου, αλλάζεις και βάζεις με δάκρυα στα μάτια γιατί δεν πρόφτασες να το χαρείς το φρεσκοαγορασμένο συνολάκι σου στο πλυντήριο αφού πρώτα σιγουρευτείς τι γράφει η εσωτερική του ετικέτα!( θερμοκρασία, σίδερο, κλπ, κλπ. )
τα έκανες όλα σωστά!!!! ουφ!
το απλώνεις, το σιδερώνεις και το τοποθετείς όμορφα και ωραία στην ντουλάπα που μυρίζει λεβάντα! μετά από μία εβδομάδα που θέλεις να πας σαν άνθρωπος και εσύ πάλι μιά βόλτα στα μαγαζιά, το βγάζεις και πας να το φορέσεις....αλλά αχ και βαχ...δεν σου κάνει το ριμάδι!
και ξέρεις γιατί;
γιατί κατά την διάρκεια του σβββββ, σββββ, σββββββ( έτσι κάνει ο κάδος όταν γυρίζει ) μπήκε...!!!!!!
χάλια ποιότητα σου λέω...
μένεις με το στόμα ανοιχτό, δεν καταλαβαίνεις το γιατί αφού τα έκανες όλα σωστά, κάποιος διάολος σου λέει 2-3 λέξεις διατροφής στο αυτί σου, τρέμεις με τα λόγια του και για να είσαι και πιο σίγουρη ότι δεν φταίει η ποιότητα ή το πλυντήριο αλλά ο διάολος τρέχεις στην ζυγαριά και τι να δεις; δείχνει 3 κιλά πάρα πάνω...
χάλια ποιότητα μιλάμε και αυτή...!

δεν φταίμε εμείς, ούτε ο μεταβολισμός μας, αλλά τα εργοστάσια που κατασκευάζουν και πουλάνε προιόντα που έχουν ζωή για μερικές εβδομάδες μόνο!!!!!!

καλές γιορτές και πολλές ευχές!

Vita K είπε...

Μετά από τόσες καταστροφές που περιέγραψες γλαφυρά μάλλον μικρό το κακό το δικό μου.
Άσε που μου έχει συμβεί και αντίστοιχη ιστορία με ένα ολοκαίνουργιο παντελόνι και ένα μισάνοικτο μπουκάλι χλωρίνης...
Δε βαριέσαι καλή καρδιά, την υγειά μας νάχουμε,υπάρχουν και χειρότερα, δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα,εμείς νάμαστε καλά(άλλο παρηγορητικό δε μου 'ρχεται τώρα)

Ευχαριστώ για την ευχάριστη επίσκεψη στο φτωχικό μου
Ευχαριστώ και για τις ευχές και ανταποδίδω.
Θα τα ξαναπούμε...

Ανώνυμος είπε...

Καλέ, τι πειρασμός είναι αυτός! Μήπως, λέω, αφού το φάμε, αλλάζουμε κατηγορία; Δηλ. από κατηγορία "φτερού" σε κατηγορία "βουνού"; Μια υπόθεση κάνω!... Συγχαρητήρια για τις γεύσεις και τις εικόνες. :)

Vita K είπε...

@Ρένα:Ευχαριστώ.
Το πρόβλημά μου είναι η αλλαγή κατηγορίας ανά εξάμηνο.
Γι αυτό δεν με παίρνουν σε αγώνες!

dimitris-r είπε...

Από δίαιτα σε δίαιτα κι από μπλογκ μαγειρικής σε μπλογκ μαγειρικής ...δεν γίνεται!
Χαλάρωσε...
Καλή Χρονιά!