Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2007

Ελιά,ελιά και λίστα βασιλιά...

Τα θέματα που «έπαιξαν» πιο πολύ την εβδομάδα που πέρασε στην ελληνική τηλεόραση ήταν κατά τη γνώμη μου τα φύλλα της ελιάς και η λίστα με τους θησαυρούς του τέως.
Τουλάχιστον εγώ όποτε άνοιγα την τηλεόραση πάνω στην κ.Καραμπάτσου έπεφτα –νέα τηλεοπτική περσόνα ειδική επί του θέματος- να αγορεύει για τα πολλαπλά οφέλη του πολτού από φύλλα ελιάς, ή σε ένα εκπρόσωπο της ΝΔλας και ένα Πασόκο να μαλώνουν για το ποιος φταίει που χάσαμε το θησαυρό του βασιλιά.
Πρωινές και απογευματινές ενημερωτικές, ειδήσεις,
Την ίδια συζητησούλα είχαμε και σε όσους χώρους βρέθηκα με ανθρώπους που δεν είχαμε να πούμε άλλα. Γραφείο, κηδεία γιαγιάς(βλ. προηγούμενο post), μανάβικο, περίπτερο.
Και εντάξει, το μεν Βασιλικό Ζήτημα δεν μ’ αφήνει αδιάφορη αλλά δεν είναι του χεριού μου να το λύσω αλλά τα φύλλα της ελιάς; Με τόσα λιόδεντρα γύρω μου και τόσες ψιλοενοχλήσεις να ακούς την άλλη να σου τάζει ότι θα θεραπευτείς από πάσα νόσο (από το άλλο δεν έκανε κουβέντα εδώ που τα λέμε) , έτσι μου ΄ρχεται να αρχίσω να μαζεύω λιόφυλλα να λύσω και το Οικονομικό μου Ζήτημα εκτός από το υγείας.
Άκου 4 Ευρώ τα 50 γραμμάρια!! Και το λάδι να μη ξεπερνά φέτος τα 2,5 Ευρώ!
Βρε μήπως είδαμε τα χάλια του λαδιού και την πληρώσαμε αυτή να μας πουλήσει τα φύλλα; Η εκδίκηση του παραγωγού δείχνει το όλο θέμα.

Πάντως είναι κρίμα η υπερβολή που συνοδεύει την προβολή αυτού του θέματος και η υστερία της παραπάνω κυρίας να γελοιοποιήσουν πάλι ένα γεγονός που θα μπορούσε να ωφελήσει κάποιους αν αντιμετωπιζόταν επιστημονικά!

3 σχόλια:

nyctolouloudo είπε...

4 Ευρώ τα 50 γραμμάρια λιόφυλλα;
σωστά κατάλαβα;

καλέ μία βόλτα στας εξοχάς και θα τα έχεις τσάμπα!
(το πρόβλημα είναι πρέπει να ξέρεις ποίες ελιές δεν είναι ραντισμένες)
όσο για την περιουσία του κοκό εγώ

Vita K είπε...

Ναι καλή μου έτσι είναι!
Αυτό σχολιάζω και γω.Την υπερβολή της υπόθεσης και στο κόστος και στο όφελος.

Αλήθεια γιατί μισοτελειωμένο το σχόλιο;

nyctolouloudo είπε...

νόμιζα ό,τι το έσβησα!
ήθελα να γράψω

ό,τι με την περιουσία του κοκό εγώ δεν ξέρω τι γίνεται...αλλά ούτε και με ενδιαφέρει.

αλλά εκείνο το Τατόι μήπως πρέπει να το διαμορφώσουν, να το ανακηρύξουν σε εθνικό πάρκο για να χαίρονται τα 4 εκατομμύρια Αθηναίων;